Dansk vindkonsulent planlægger markant oprustning i 2018

Ovenpå en større ekspansion i det seneste regnskabsår, planlægger vindkonsulenten K2 Management at ansætte 100 nye medarbejdere i løbet af 2018, fortæller CEO Henrik Stamer til EnergiWatch.
Foto: Deepwater Wind
Foto: Deepwater Wind

Danske K2 Management forventer at skulle ansætte 100 nye medarbejdere i løbet af 2018 svarende til en tredjedel af antallet i dag.

Vindkonsulenten, der blev etableret i 2007, oplever en stor interesse på havvindmarkedet og en stor efterspørgsel efter projekteksekvering af vindmølleparker. Det giver et stadigt stigende behov for flere ansatte, fortæller CEO Henrik Stamer til EnergiWatch.

"Vi har fået så mange henvendelser på at levere løsninger til udvikling og konstruktion af offshore vind parker, at hvis bare halvdelen udmønter sig i endelige kontrakter, har vi brug for at ansætte 100 medarbejdere over det næste års tid," siger han til EnergiWatch og uddyber, at det er helt centralt for selskabets vækstambitoner, at der kan tiltrækkes nye folk.

"Igennem de sidste fire år har vi gennemført og udviklet to offshore projekter i Europa, så vi har ekspertisen i at tiltrække og skole folk til at levere offshoreprojekter i samarbejde med vores kunder. Risikoen er, om vi i den udstrækning, der er behov for, kan få tiltrukket de rigtige medarbejdere."

K2 Management har gennem den seneste tid ekspanderet markant både i form af opkøb og nye opgavetyper, og med jagten på flere kræfter leder selskabet primært i Tyskland og Storbritannien.

Endelig er også Danmark i fokus, hvor K2 Management i tillæg til sit hovedsæde i Aarhus leder efter kontor i København for tiden.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Henrik Stamer, CEO for K2 Management, oplever stor efterspørgsel efter selskabets projektstyring af vindprojekter. PR-foto: K2 Management | Foto: PR-foto: K2 Management
Henrik Stamer, CEO for K2 Management, oplever stor efterspørgsel efter selskabets projektstyring af vindprojekter. PR-foto: K2 Management | Foto: PR-foto: K2 Management

"Det er der (ovennævnte lande, red.), offshore har udviklet sig rigtig meget igennem de sidste mange år, men vi er også på udkig efter folk i Holland og Belgien, hvor der også er en industri," siger Henrik Stamer.

Mens K2 Management, der ejes af de to stiftere Lars K. Hammershøj og Per K. Melgaard, i dag har kontorer i 13 forskellige lande, så ser CEO'en i en vindsammenhæng nye markeder som Taiwan, Japan og Sydkorea dukke op.

I tillæg ser han ser stadig meget aktivitet i Nordeuropa, mens USA "banker på" på med offshore vind indenfor de næste et til to år.

Yderligere peger han på tiltrædelsen af den tidligere Vattenfall-chef Ole Bigum Nielsen tidligere på året som en vigtig faktor i selskabets videre ambitioner.

"Vi ser, at der er stor efterspørgsel efter at bygge projektteams op med erfaring indenfor offshore vind, og så har vi også internt over det seneste år bygget en struktur op, senest med tiltrædelse af Ole Bigum Nielsen. Vi mener, at vi nu har skelettet på plads til at være skalerbare," siger Henrik Stamer.

(Artiklen fortsætter under grafikken)

 

Konkurrencen er dog også skærpet blandt andet med stor interesse på markedet fra spillere, som tidligere har haft sit forretningsfokus andre steder.

"Der er flere og flere virksomheder og grupper af medarbejdere fra energiselskaber, som starter op som selvstændige og tilbyder deres services. Vores konkurrenceevne er også skærpet, idet at vi flere gange har gennemført offshore projekter samtidig med, at vi har et globalt aftryk i forhold til vores kontorer rundt omkring i verden," siger Henrik Stamer.

Af selskabets regnskabstal fremgår det, at det senest blev til et overskud på 5,5 mio. kr. i det forskudte år 2016/2017, mens bruttofortjenesten endte på 80,2 mio. kr. Omsætningen udgør i dag over 100 mio. kr. ovenpå overtagelsen af britiske Prevailing, mens i alt 150 ansatte arbejder i K2 Management, oplyser selskabet til EnergiWatch.

"Vi forventer i hvert fald at vokse med mindst 50 pct. på omsætningen i 2018, og vi forventer også at forbedre vores bundlinje lidt til trods for, at det koster penge at vokse," siger Henrik Stamer.

Ser potentiale i ny type kontrakter

I efteråret blev den danske konsulentvirksomhed udpeget af Northland Power til at håndtere opførelsen af canadiernes tyske havmøllepark Deutsche Bucht. I forvejen havde K2 Management ført projektet frem mod den finansielle beslutning, der blev taget i slutningen af august.

I modsætning til tidligere kontrakter var aftalen med Northland Power som den første for K2 Management baseret på en fast pris i stedet for timerater.

Kontrakter af den type, hvor en fast pris er aftalt på forhånd, håber Henrik Stamer, at selskabet kan lande flere af i de kommende år. Tiden vil dog vise, om konceptet resulterer i en højere indtjening eller interesse for konsulentselskabet, uddyber han.

"Det er først, når den sidste vindmølle snurrer, at vi ved præcist, om vi har tjent mere eller mindre ift. tidligere."

Hvordan kan det være, at det først er nu, I indgår en sådan form for kontrakt?

"I sidste ende er det kunderne, der bestemmer, hvordan tingene falder ud. Jeg tror bestemt, at vi kommer til at se mere af det i fremtiden. Offshore-projekter er ikke uden risici, så jo flere ting, man kan skabe sikkerhed omkring, jo bedre er det ift. den vurdering og rating, som projektet vil få hos bankerne," siger Henrik Stamer.

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også