EnergiWatch

Analysehus: Globale energiomkostninger vil falde fra 2030

Om lidt over ti år vil den globale forbruger være så energieffektiv, at behovet for energi vil stagnere. Samtidig vil vind- og solenergi bare øge og øge, lyder det i nyt studie.

Foto: Mainstream Renewable Power

På den ene side har det internationale analysehus DNV GL i dag sendt en rapport ud, der bør få alle tilhængere af den grønne omstilling til at juble. Rapporten, Energy Transition Outlook, viser nemlig, at efterspørgslen på energi vil flade ud fra 2030 på grund af langt mere effektiv udnyttelse af energiressourcerne.

Samtidig vil vind og sol fortsætte vækstraterne, og i 2050 vil vedvarende energi stå for tæt på halvdelen af det globale udbud af energi. I mens vil brugen af gas falde fra 2035, olieforbruget vil flade ud fra 2020 til 2028 for derefter at falde kraftigt, og kul er snart et overstået kapitel.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs