EnergiWatch

Lilleholt vil spørge EU, om støtteordning kan forlænges

Energiministeren lover at høre, om overgangsordningen for vindmøller kan forlænges, men regeringen har ikke afgjort, hvornår de vil have den rykket til. Anklage om ulovlig finansiering i VE-udspil afvises.

Foto: /ritzau/Philip Davali

Et enkelt punkt i regeringens udspil til de kommende to års VE-støtte blev modtaget positivt i industrien. I forslaget indgår foruden de to påtænkte og teknologineutrale udbud også en overgangsordning, hvor landvindprojekter på samlet op mod 43MW kan opnå støtte på samme niveau som det højeste vindende bud i den første udbudsrunde.

En sådan ordning skønnes relevant, da at en del projekter er klemt i systemet. Det er projekter, der trods både VVM-tilladelse og godkendt lokalplan ikke kan nå at blive nettilsluttet før den nuværende støtteordning udløber 21. februar næste år, fordi projektet er indbragt for naturklagenævnet, der har meget lange sagsbehandlingstider på grund af nævnets udflytningen til Viborg. Og på grund af mange klager.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs