EnergiWatch

Ida Auken: Lilleholts vindstøttemodel er dyr og uambitiøs

Regeringen går i den helt forkerte retning med sit forslag til at støtte vedvarende energi, mener R.

Det forslag til fremtidig støtte til vedvarende energi, som energi- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) præsenterer torsdag, får en kølig modtagelse fra oppositionen.

Forslaget er uambitiøst og vil i praksis betyde en halvering af det tempo, hvormed der opsættes vindmøller i Danmark, lyder kritikken.

Og ikke alene er forslaget uambitiøst. Det er også en dyr model, regeringen har valgt, mener De Radikales energiordfører, Ida Auken.

"I stedet for at lave en mindstepris, som vil betyde, at når energipriserne stiger i de kommende år, så skal staten slet ikke betale noget, så har regeringen valgt en model med et fast tilskud."

"Det betyder, at det bliver dyrere for skatteborgerne."

Regeringen foreslår konkret en pulje på 1,3 milliarder over to år. Det er det beløb, kritikerne mener, vil svare til en halvering af den støtte, der i dag gives til landvindmøller.

I dag får de et tilskud på 25 øre per kilowatttime. Men den ordning stopper næste år. Det er derfor, politikerne skal diskutere en erstatning.

Lilleholt: Vindindustrien skulle tage konkurrencen op i stedet for at klynke

Professor: Udbud af grøn støtte er usikkert eksperiment

Vindmølleforening: Det vil reducere vindmarkedet til ukendelighed

Forsiden lige nu

Parlamentet skruer op for EU's grønne mål

Der er lagt op til hård kamp mod medlemslandene især omkring vedvarende energi, efter at EU-Parlamentet stemmer for 35 pct. VE i 2030 samt et tilsvarende mål for energieffektivitet.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere