EnergiWatch

Energiselskaber kritiserer USA for Nord Stream-trusler

De europæiske selskaber, der er økonomisk engageret i den kontroversielle gasrørledning, vil have amerikanerne til at blande sig udenom.

Foto: Gazprom

Flere af EU's største energiselskaber blander sig nu direkte i striden om gasrørledningen Nord Stream 2. I sidste måned vedtog det amerikanske senat nye sanktioner mod Rusland, der som noget nyt ifølge forlydenderne også kan omfatte de europæiske selskaber, der er involveret i projektet. Det gælder selskaber som Shell, Wintershall, Engie og det tyske energiselskab Uniper.

"De foreslåede sanktioner rammer ikke kun Rusland men også Europa og Tyskland ... Jeg appellerer til alle involverede parter om ikke at gøre projektet til en brik i det verdenpolitiske skakspil, og til at overlade udfordringerne omkring Europas energiforsyning til europæerne," siger Unipers adm. direktør Klaus Schäfer til Financial Times.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

IEA: Atomkraft kan stå til at få comeback

I takt med at verden skal finde måder at takle den verserende energikrise på, har energikilder som atomkraft gode muligheder for at spille en signifikant rolle, lyder budskabet fra Det Internationale Energiagentur (IEA) i dugfrisk rapport.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs