
Den planlagte gasledning Nord Stream 2, der skal løbe fra Rusland til Europa gennem dansk søterritorium i Østersøen, ser ikke ud til at blive bremset af amerikanske sanktionstrusler.
Det skriver Berlingske.
Senatet i USA har med et klart flertal stemt for at stramme sanktionerne over for Rusland, så de også omfatter rørledninger og de selskaber, som finansierer dem. Man mener nemlig, at den nye rørledning vil skade energisikkerheden i Europa.
Men det lader de fem store selskaber, som er med til at finansiere halvdelen af det 70 milliarder kroner dyre projekt, sig ikke skræmme af.
Ifølge Berlingske vil både britisk-hollandske Shell, franske Engie, østrigske OMV, tyske Uniper og ligeldes tyske Wintershall - som er ejet af BASF - fortsat deltage i projektet som hidtil.
"Vores beslutning om at stille finansiering til rådighed for Nord Stream 2 er kommerciel og er blandt andet baseret på det forventede afkast af investeringen og en forventning om, at konstruktionen af en rørledning, der kan bringe yderligere gas til Europa, vil være nyttig. Der er også et element for at styrke vores strategiske forbindelser med Gazprom," oplyser Vera Surzhenko, der er en af Shells talspersoner, ifølge avisen.
Tyskland langer ud efter amerikanske Nord Stream 2-sanktioner