EnergiWatch

Regeringens VE-finansiering anklages for at være ulovlig

Det er et retroaktivt indgreb og i strid med den støtteordning, EU-Kommissionen har godkendt, at regeringen vil sænke balancegodtgørelsen for vindmøller, fastslår Vindmølleforening.

Regeringens forslag til en ny støttemodel for sol og vind er "et historisk nybrud i dansk energipolitik". Det konstaterede energiminister Lars Chr. Lilleholt (V), da han i sidste uge lancerede udspillet, hvor der skal gennemføres teknologineutrale udbud af sol og vind i 2018 og 2019, og det er Christian Kjær egentlig enig i. Uden at direktøren for Danmarks Vindmølleforening dog mener dét som en ros.

"Man vil lade eksisterende vindmølleejere finansiere udbygningen med nye vindmøller – ja, og udbygningen af havvind og solceller. Det må man sige er relativt uset," konstaterer han.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Kuldechok medfører Nordens højeste elpris i otte år

Kuldens indtog efter gassens fravær viser sine første alvorlige tegn, hvor Finland har eksorbitant høje elpriser, Sverige starter oliekraftværker for at hjælpe Polen fra nedbrud og dieselkraftværker for at afbøde effekten af norsk straf.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs