EnergiWatch

Bølgefirma sender nødråb til minister

Det sidste bølgefirma på testcentret i Hanstholm ønsker bedre opbakning fra Energiministeren.

Foto: PR

Det sidste bølgefirma på testcentret i havet ud for Hanstholm sender nu et nødråb til energiministeren.

"Vi er nødt til at flytte til et andet land, hvis ikke vilkårene forbedres for udvikling af bølgeenergi i Danmark," siger direktør Michael Henriksen fra firmaet Wavepiston til DR P4 Midt & Vest.

I lande som Spanien, Frankrig og Storbritanien er der ifølge Wavepiston langt større fokus på bølgeenergi. Det betyder, at der både er bedre testpladser og flere penge til udvikling af teknologien.

"Vi ønsker at blive i Danmark, fordi vi er et dansk selskab. Men det kræver større politisk opbakning," siger direktøren.

Wavepiston har i brevet til energi-, forsynings og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) beskrevet den usikkerhed, som firmaet oplever omkring udviklingen af bølgeenergi i Danmark. Herunder den manglende sikkerhed i testområdet på havet ud for Hanstholm Havn. Til trods for en forbudszone for sejlads omkring testområdet, har der i de seneste to måneder været seks skibe, som er sejlet tæt på forsøgsanlægget.

"Sikkerheden er et problem, men det vigtigste er den manglende økonomiske og politiske støtte til udvikling af bølgekraften. Vi håber med vores brev at gøre ministeren opmærksom på vores udfordringer og håber på mulige aktioner, som kan sikre, at vi fortsat kan udvikle fremtidens bølgeenergi-teknologi i Danmark," siger direktør Michael Henriksen.

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF DR MIDT OG VEST ****

Nyt bølgeanlæg på vej i Sæby

Nordjysk bølgeenergi klar som prototype

Flydende vindmøller skal give cleantech-selskab sorte tal fra 2019

Danmarks bølge-flagskib stopper aktiviteterne

Forsiden lige nu

Velux-chef jagter fortsat opkøb

Det helt store opkøb udeblev i 2017, men direktøren i VKR Holding garanterer, at det fortsat er planen at vokse både organisk og gennem opkøb.

Endnu et Maersk-skib ramt af brand i container

Endnu et Maersk-skib, Maersk Kensington, er blevet ramt af en brand i en container torsdag aften. Branden er under kontrol, og alle besætningsmedlemmer er i sikkerhed. Indtil videre tyder det ikke på, at der er sammenhæng med ulykken på Maersk Honam.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere