Nordjysk bølgeenergi klar som prototype

Et dansk bud på et effektivt bølgeenergianlæg er nu klar til de endelige test.
Foto: Per Folkver, Polfoto
Foto: Per Folkver, Polfoto

Til august vil firmaet Wavepiston begynde at teste en prototype af sit bud på et bølgeenergianlæg i bølgerne ud for Hanstholm i Nordjylland. Prototypen er klar efter flere års forsøg med mindre udgaver af Wavepiston, der blev født som ide tilbage i 2006. Det skriver Nordjyske.

I 2009 blev systemet patenteret og i 2010 blev de første udgaver testet i en bølgetank på Aalborg Universitet, og i perioden fra februar til september 2013 er det testet i en større udgave i Nissum Bredning.

Prototypetesten ved Hanstholm skal efter planen foregå fra 2015 til 2017. Wavepiston satser på at have et anlæg klar til kommerciel drift i 2019

Wavepiston samarbejder med DTU samt hollandske Vryhof Ancors og finske Nurmi, der fremstiller hydrauliske cylindre, om udviklingen af bølgeenergianlægget.

Grøn støttepulje klar 

Her havner EU's grønne støttemilliarder 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs