EnergiWatch

Minister vil undgå endnu en "panikhandling"

Lars Chr. Lilleholt afviser, at regeringens forslag om ændring af afregning er lovgivning med tilbagevirkende kraft. Desuden skal solcelleejerne jo også kun betale lidt mere, end de ellers skulle.

Foto: Jeppe B. Nielsen

"Rettidig omhu". Sådan lyder energiminister Lars Chr. Lilleholts (V) begrundelse for det lovforslag om afskaffelse af den timebaserede nettoafregning for solceller, regeringen lancerede i lørdags. Ifølge regeringen vil det sænke den forventede kapacitet fra solanlæg med 135MW i 2020 og dermed reducere det såkaldte afgiftstab med 1,2 mia. kr. i 2030.

Hvis vedtaget betyder forslaget, at nye solcelleanlæg på op til 6kW – typen, der typisk er placeret på landets hustage – fra næste år ikke længere kan lagre deres overskydende strømproduktion på elnettet uden at betale afgifter. Mens det samme gør sig gældende for såvel nye som eksisterende anlæg på mere end 6kW. De større anlæg anvendes blandt andet af virksomheder og boligforeninger.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs