EnergiWatch

Elbilaftale fjerner incitament til opladere

Den nye elbilaftale gør det væsentligt dyrere at oplade sin elbil efter 2020, og det møder kritik fra branchen.

Regeringen indgik fornyeligt en aftale med Socialdemokratiet og De Radikale, hvor de holder registreringsafgiften på 20 pct. I samme aftale fremgår det, at der i stedet for særreglen vedrørende erhvervsmæssig opladning af elbiler fra 2020 vil blive indført almindelig elafgift for opladning af elbiler for både erhverv og private. Det møder nu kritik fra elbilbranchen.

Det skriver Ingeniøren.

Hidtil har der været en lav procentsats på 0,4 øre pr KWH, men når kalenderen stopper med at skrive 2019, vil den nye aftale medføre en stigning på 33 pct., og det vil så koste ca. 91 øre per KWH at oplade sin bil. Det betyder, at virksomheder, der har investeret i offentlige ladestandere ikke kan få refunderet en del af elafgiften, og det møder kritik fra Lærke Flader, der er branchechef i Dansk Elbil Alliance.

Hun fortæller til mediet, at det er uhensigtsmæssigt, at man hæver elafgiften for el fra offentlige standere, og Danmark risikerer, at virksomheder, der udbyder elbiler og opladning, vil gå forbi landet, hvis den offentlige ladestruktur ikke bliver udvidet på grund af rammevilkårene. Også hos Eon er der kritik af aftalen.

”Hvis der ikke længere kan afregnes efter processatsen i ladestandere, så udhuler det fordelen ved at køre elbil, og incitamentet til at opstille ladestandere forsvinder,” siger administrerende direktør for Eon Danmark, Tore Harritshøj, til mediet.

Tesla-chef: Vi bliver større end Apple

Tesla fordobler omsætning og er snart klar med ny model

Clever leverer atter et stort underskud

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs