EnergiWatch

Danmarks største vindkommune vil lukke permanent for nye projekter

Såvel Venstres som Socialdemokraternes borgmesterkandidat i landets kommune med suverænt flest vindmøller afviser at opføre nye parker efter 2018. Vi har taget vores del, lyder det.

I 2014 blev de 22 møller på Nørhede-Hjortmoseparken indviet. Lignende scenarier skal ikke ses fremover, mener kommunens politikere. | Foto: Vestas

I sidste måned behandlede Teknik & Miljø-udvalget i Ringkøbing/Skjern Kommune tre nye vindmølleprojekter. Modsat samtidige projekter i Viborg, Tønder og Esbjerg vedtog et flertal i det vestjyske udvalg at sende alle tre planer videre i høring.

Naturligvis, kunne det næsten tilføjes. For området er jo arnestedet for ikke blot Vestas, men nærmest hele den globale vindmølleindustri, der fortsat beskæftiger en stor del af kommunens beboere. Og selv uden de 90MW, de nye projekter kan føje til den kommunale kapacitet, har Ringkøbing/Skjern med godt 400MW installeret dobbelt så meget landvind som landets næststørste vindkommune.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs