EnergiWatch

Vindmølleindustrien vil tredoble vindandelen i 2030

Frem mod et udbudssystem for landvind er der behov for en overgangsordning med omtrent samme vilkår som nu, mener brancheorganisation. Ellers katastrofeopbremser udbygningen om præcis et år.

Der er et akut behov for fokus på landvind i 2017. Om præcis et år udløber den nuværende danske støtteordning, og hvis ikke der findes en politisk løsning, vil der for første gang i mere end fire årtier ikke blive sat vindmøller op på dansk grund. Det er udgangspunktet for den politiske konference, Vindmølleindustrien i dag afholder sammen med Landbrug & Fødevarer og Danmarks Vindmølleforening.

"Vi bliver nødt til at sætte en politisk debat i gang om, hvordan den fremtidige støttemodel for landvind skal se ud. For der er ikke nogen, der kan være tjent med, at der om et år de facto ikke bliver stillet vindmøller op i Danmark," fastslår adm. direktør for Vindmølleforeningen, Jan Hylleberg.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Olieprisens solide fremgang over ugen skrumper lidt

"Vi har højere priser lidt længere endnu, fordi der er et fundamentalt misforhold mellem udbud og efterspørgsel som konsekvens af bedringen i efterspørgslen, som vi ser i blandt andet USA," siger seniorøkonom ved Westpac Justin Smirk til Reuters.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs