EnergiWatch

Folketinget vedtager hastelukning af solordning

Et bredt flertal har vedtaget at suspendere overgangsordningen for solceller med øjeblikkelig virkning efter overrumplende ansøgning. Truslen overdrives stærkt, mener Enhedslisten.

Foto: Falck Renewables

Anders Ztorm fik atter en politisk begmand. For anden gang på godt et halvt år er et politisk flertal på Christiansborg blevet enig om at hastelukke en solstøtteordning, efter at han har indleveret ansøgninger for opsætning af markant mere solenergi, end hvad politikerne havde regnet med.

Denne gang er det overgangsordningen for solceller, der sent mandag eftermiddag blev suspenderet, efter at Solenergi Danmark, som Anders Ztorm er direktør for, havde indleveret ansøgninger for omkring 1.650MW kort før ordningen til nytår blev sat i bero. Et bredt flertal bestående af regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, de Radikale og SF fremskyndede med hasteindgrebet den dato til mandag.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs