EnergiWatch

Kulsort advokat skal lede Trumps miljøagentur

Den kommende amerikanske præsident har nu valgt en ny chef for den vigtige amerikanske miljø- og energimyndighed EPA.

Foto: Carolyn Kaster/AP/Polfoto

Det bliver den nuværende justitsminister i staten Oklahoma, den stærke kul- og oliestøtte Scott Pruitt, som kommer til at lede det amerikanske miljø- og energiagentur EPA under USA's kommende præsident, Donald Trump.

Det skriver flere amerikanske medier.

Pruitt har tætte forbindelser til den fossile industri og er kendt som en skeptiker, når det gælder synet på klimaforandringer.

F.eks. skrev han ifølge New York Times tidligere i år i et indlæg i tidsskriftet National Review, at "forskere bliver ved med at være uenige om graden og omfanget af global opvarmning og sammenhængen med menneskers handlinger" og opfordrede til, at man i højere grad debatterede, hvorvidt klimaforandringer reelt findes.

Det går godt i spænd med den kommende præsidents syn på området, eftersom Donald Trump selv har udtalt, at klimaforandringer noget fup, og at USA bl.a. skal trækkes ud af klimaaftalen fra Paris.

Scott Pruitt har været en skarp modstander af den nuværende præsidents klimapolitik og kæmpet for de enkelte staters rettigheder til at modgå ny regulering af bl.a. kulkraftværker – til stor glæde og med støtte fra de fossile energiproducenter.

Pruitts kamp er især gået mod netop EPA, som har haft til opgave at gennemføre Obamas grønne reformer, men som Pruitt altså nu selv kommer til at lede.

Ja, faktisk er spørgsmålet, om Pruitt kommer til at blive en form for afviklingsdirektør, eftersom hans egen chef, Donald Trump, tidligere har lovet, at EPA skal "væk på næsten alle måder."

Gode nyheder fra USA til Novozymes

Trump vil ikke sige, om USA trækker sig fra klimaaftale

Trump vil droppe energilove på sin første dag i embedet

Trump leder efter smuthul ud af global klimaaftale

Mere fra EnergiWatch

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs