EnergiWatch

Vinterpakke får kold skulder af de danske virksomheder

Ambitionsniveauet er ikke højt nok i Kommissionens energipakke for 2030 mener de store danske eksportvirksomheder, om end de fleste også ser positive elementer i pakken. Dog ikke Novozymes.

Foto: Novozymes/ PR

Onsdag præsenterede EU-Kommissionen sit bud på, hvordan Europas energisystem skal udvikles frem mod 2030. Den altovervejende reaktion på den digre vinterpakke har bredt set været som at få serveret risengrød med en klat plantemargarine: I hovedtræk smager det, som det skal, men der er alligevel et eller andet, der ikke er helt, som det burde være.

De store danske energiselskaber har således alle sammen svært ved helt at finde smørklatten. Den, der kunne være kommet i form at et øget mål for andelen af vedvarende energi i det europæiske energisystem i 2030.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs