EnergiWatch

Danske eksportsucceser er bekymret over regeringens manglende opbakning

De danske cleantech-selskaber frygter, at regeringen ikke gør nok for at sikre dansk indflydelse på den kommende tids tsunami af energilovgivning fra EU. Eksportpotentialet er ellers milliardstort.

Foto: Philip Davaili/Polfoto

Som energiminister Lars Chr. Lilleholt flere gange har fremhævet, så spiller Danmark med i energiens Champions League. I den mere traditionelle version af turneringen har der da også været markant dansk succes, ikke mindst da FC København i sidste måned slog det belgiske mesterhold med hele 4-0. Imidlertid ser Danmarks energipolitiske startopstilling i Belgien noget mindre målfarlig ud. Hvis der da overhovedet kan stilles hold.

Det er budskabet i et åbent brev fra en række af landets største cleantech-virksomheder til energiministeren. Om end i mere diplomatiske end fodboldmetaforiske termer. I brevet, der er underskrevet af Danfoss, Grundfos, Rockwool, Velux, Novozymes og Vestas, noteres det, at "den danske indsats for at påvirke udfaldet af energiunionens rammer i højere grad [bør] afspejle de danske eksportinteresser".

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs