EnergiWatch

Danske eksportsucceser er bekymret over regeringens manglende opbakning

De danske cleantech-selskaber frygter, at regeringen ikke gør nok for at sikre dansk indflydelse på den kommende tids tsunami af energilovgivning fra EU. Eksportpotentialet er ellers milliardstort.

Foto: Philip Davaili/Polfoto

Som energiminister Lars Chr. Lilleholt flere gange har fremhævet, så spiller Danmark med i energiens Champions League. I den mere traditionelle version af turneringen har der da også været markant dansk succes, ikke mindst da FC København i sidste måned slog det belgiske mesterhold med hele 4-0. Imidlertid ser Danmarks energipolitiske startopstilling i Belgien noget mindre målfarlig ud. Hvis der da overhovedet kan stilles hold.

Det er budskabet i et åbent brev fra en række af landets største cleantech-virksomheder til energiministeren. Om end i mere diplomatiske end fodboldmetaforiske termer. I brevet, der er underskrevet af Danfoss, Grundfos, Rockwool, Velux, Novozymes og Vestas, noteres det, at "den danske indsats for at påvirke udfaldet af energiunionens rammer i højere grad [bør] afspejle de danske eksportinteresser".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

True Energy henter ny marketingchef

Med ansættelsen af Nina Kirstine Toft-Nielsen vil det danske energiselskab øge interaktioner med brugere og influencere på de sociale medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs