EnergiWatch

Topvirksomheder skoser regeringens es

Vestas, Danfoss og flere andre af landets største energivirksomheder giver ikke meget for Venstres nye selskabsskattemodel. De vil hellere have bedre vilkår for forskning og udvikling.

Fradrag for forskning giver større effekt end ændringer i selskabsskatten, mener blandt andet Haldor Topsøes finansdirektør Peter Rønnest Andersen.

Regeringen har det såkaldte Ace-fradrag på toppen af sine vækstforslag i 2025-planen. Den justerede selskabsskattemodel skal give danske virksomheder bedre vilkår for at finansiere deres investeringer ved at indføre fradrag for normalforrentning af egenkapital i selskabsskatten. Ifølge regeringen skulle det øge væksten med 12 mia. kr. og dermed udgøre næsten en tredjedel af den samlede plans samlede effekt.

Men det giver de virksomheder, der skulle begunstiges af lempelsen, imidlertid ikke meget for. Det skriver Børsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs