EnergiWatch

Landbruget: Vi vil bukke under for nye klimakrav

Det kommende klimaudspil for den ikke kvotebelagte sektor kan kræve co²-reduktioner på op mod 40 pct., og det truer med at afvikle dansk landbrug, som vi kender det.

Foto: LM Wind Power

Det danske landbrug står over for at blive fanget i en klimaklemme, som på sigt truer hele erhvervet i Danmark. Det skriver Børsen torsdag.

Nye krav fra EU-Kommissionen betyder nemlig ifølge avisen, at den tidligere ikke kvotebelagte sektor i Danmark - såsom landbrug, boliger og transportområdet - vil blive mødt med et påbud om at skære mellem 36 og 40 pct. af sine co²-udledninger i klimaplanen frem mod 2030. Det er det næsthøjeste i hele EU. Interesseorganisationen Landbrug og Fødevarers administrerende direktør, Karen Hækkerup, siger til Børsen, at kravene vil betyde en "afvikling af landbrug i Danmark." Landmand Christian Lund er enig:

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Chr. Augustinus Fabrikker skyder 400 millioner i grøn fond

Milliardinvestoren Chr. Augustinus Fabrikker er blandt de primære investorer i en grøn investeringsfond, der har sikret sig et samlet kapitaltilsagn på knap en milliard. Fonden har fokus på virksomheder, der er markedsledende i bæredygtighed inden for branche.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs