LA vil droppe kystnære havvindmøller

Endnu en stor andel havvindmøller er truet på livet af danske politikere. Mandag ville Dansk Folkeparti droppe planerne om Danmarks største havvindmøllepark, i dag vil Liberal Alliance stoppe kystnære møller i 11. time.
Foto: /ritzau/Joachim Adrian
Foto: /ritzau/Joachim Adrian

Planerne om at bygge danske havvindmøller med en samlet kapacitet på 350 MW skal droppes, hvis det står til Liberal Alliance. Det skriver Børsen.

I øjeblikket er danske vindselskaber meget tæt på - side om side med Energistyrelsen - at finde ud af, hvem der kan bygge møllerne billigst, men selvom planlægningen altså er ganske tæt på en slutfase, så ønsker regeringens støtteparti et brat stop projekterne.

"Når PSO-regningen overgår enhver fantasi, så giver det ikke mening at få PSO'en til at stige endnu mere ved at bygge kystnære vindmøller," lyder det fra Liberal Alliances energiordfører, Villum Christensen, til Børsen.

Vindindustri i chok over mulig genåbning af energiaftale

Forslaget fra Liberal Alliance kommer, efter energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) mandag i samme avis åbnede for at genåbne energiforliget fra 2012. Han mener, at PSO-afgiften er blevet for høj, og derfor kan det blive nødvendigt at ændre på den snart fire år gamle aftale. Mandag lød det også fra Dansk Folkeparti, at planerne om den 600 MW store Kriegers Flak-havvindmøllepark bør udskydes eller droppes.

Villum Christensen er i øjeblikket medstiller af et beslutningsforslag i Folketinget, der vil lette adgangen for vindmølleudviklere til at deltage i udbudsprocessen for blandt andet de kystnære havvindmøller. Det blev fremsat i december.

Å og LA indleder opgør med havvindmølle-regler

De kystnære havvindmøller er en del af energiforliget fra 2012, som Liberal Alliance dog ikke var en del af. Da regeringen vedtog sin vækstpakke i 2014, blev planerne om de kystnære havvindmøller reduceret fra 450 MW til 350 MW. Møllerne skal efter planen være i drift i 2020.

Avis: Regering truer med at genåbne energiforlig

DF: Kriegers Flak kan udskydes eller droppes

DF: Danmark kunne nøjes med en enkelt havvindmølle

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også