EnergiWatch

DF: Kriegers Flak kan udskydes eller droppes

Planerne om Danmarks største havvindmøllepark kan endnu en gang blive et instrument til at mindske elforbrugernes udgifter til PSO-støtten. Det mener Dansk Folkeparti, som er villig til at drøfte en åbning af energiforliget samt "droppe eller udskyde" parken.

Selvom myndigheder og virksomheder i øjeblikket arbejder på højtryk for at få opført den kommende havvindmøllepark ved Kriegers Flak på 600 MW, så mener Dansk Folkeparti, at parken kan droppes eller udskydes for at mindske elforbrugernes udgifter til PSO-afgiften. Det skriver dagbladet Børsen.

Nye tal fra Energistyrelsen peger på, at udgifterne til den grønne omstilling mellem 2016 og 2020 kan blive op mod 70 pct. højere, end da man indgik energiforliget i 2012. Derfor vil energiminister Lars Chr. Lilleholt ikke afvise at åbne forliget for at få regningen ned. Hos Dansk Folkeparti mener energiordfører Mikkel Dencker, at Krigers Flak kunne være et sted at starte.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs