EnergiWatch

Finansminister: Børsnotering gør det lettere at skaffe penge

Dong Energy får fremover lettere ved at skaffe kapital til nye investeringer, mener Claus Hjort Frederiksen. Han glæder sig over dagens politiske aftale om en snarlig børsnotering.

Foto: Jens Henrik Daugaard/Polfoto/Arkiv

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) glæder sig over, at Dong Energy nu går ind i næste fase med planerne om en børsnotering.

Det vil gøre det lettere at skaffe penge til nye investeringer i eksempelvis havvindmøller og fastholde det danske energiselskabs stærke position på det internationale marked, mener han.

"Dong Energy er et af Danmarks største selskaber, og et selskab med fuld fart på, til glæde for vækst og jobskabelse inden for blandt andet grøn energi. Med en børsnotering kan vi give Dong Energy de bedste betingelser for at folde sit fulde potentiale ud," udtaler Claus Hjort Frederiksen i en meddelelse.

Børsnoteringen af Dong Energy blev besluttet i 2004, men fredag har et politisk flertal i Folketinget bestående af Regeringen, Konservative, Socialdemokraterne, Radikale Venstre og SF genbekræftet aftalen.

Den betyder, at energiselskabet skal på børsen hurtigst muligt inden for det næste halvandet år. Staten beholder samtidig aktiemajoriteten frem til 2020, medmindre parterne bliver enige om andet. Det er desuden planen at frasælge en stor del af Dongs rør- og distributionsnet til Energinet.dk.

Dong skal børsnoteres inden for halvandet år

Hjort: Ingen adgang for Gazprom ved børsnotering af Dong

ATP ville fortsætte forhandlinger om Dong-aktier

DF og EL: ATP-brev beviser mulighed for dansk aftale

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs