Regeringen når ikke sine CO2-mål

Godt nok er der bygget hundredevis af vindmøller i Danmark de sidste år, men vores biler sviner stadig for meget. Det betyder, at vi næppe når at reducere vores Co2-udslip med 90 pct. i 2050, konkluderer to nye undersøgelser.
Foto: /Ritzau Scanpix/Martin Lehmann/
Foto: /Ritzau Scanpix/Martin Lehmann/
RITZAU

Regeringen når ikke sine CO2-mål.

Det er konklusionen hos Det Økologiske Råd og Ingeniørforeningen, som har undersøgt den danske klimaindsats, skriver Politiken.

Vindmøllerne snurrer godt derudaf, men Danmark er ikke i mål med at nedbringe udledningen af drivhusgasser. Det er især den manglende vilje til at gøre noget ved bilismen, som er skyd i det, siger sekretariatsleder fra Det Økologiske Råd, Christian Ege, til Politiken.

"Personbilerne udleder godt nok hver især mindre CO2 end tidligere på grund af krav fra EU."

"Til gengæld er antallet af biler steget, fordi registreringsafgiften i dag reelt belønner 90 procent af alle nye biler med en præmie for at være energieffektive," siger han.

Danske klimamillioner kan gå til kulkraft og olie

Det danske klimamål er at reducere CO2-udslippet med 40 procent i 2020 og at være helt fossilfri i 2050. Ingeniørforeningen offentliggør fredag en status på den Klimaplan 2050, som foreningen fremlagde første gang i 2009.

Den anviser, hvordan udledningen af drivhusgasser er reduceret med 90 procent, hvilket svarer til EU's mål om en 80-95 procents reduktion i 2050.

"Vi anerkender, at der er sket meget på udbygningen af vedvarende energi - især vindmøller."

"Men det er bare ikke nok, hvis vi skal holde os på en sti, der leder til 90 procent CO2-reduktion i 2050," siger formand for Ingeniørforeningen i Danmark, Frida Frost.

Storbritannien stemte stort for sort

Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) er ikke enig i, at regeringen har fredet bilisterne.

"Vi har vedtaget en stærkt omdiskuteret togfond, der vil elektrificere togdriften. Men det er klart, at i takt med udbygningen af den vedvarende energi vil sektorer som transport og landbrug fylde mere i oversigten over CO2-udledere," siger han.

Rød blok begræder kulstøtte i klimafond

Dansk Energi: Sådan har regeringen klaret sig

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Photo: Illustration: Floating Power Plant

Dansk udvikler køber 4 MW-mølle af Siemens Gamesa

For abonnenter

Den 1. juni begyndte Senvions tidligere økonomidirektør Manav Sharma som amerikansk landechef for Nordex. Snart får han en ny fabrik at råde over. | Foto: Senvion

Nordex genstarter produktion i USA

For abonnenter

Læs også