EnergiWatch

Dupont skal levere 2G-ethanol til Proctor & Gamble

Novozymes-konkurrenten har sikret sig en aftale med Proctor & Gamble om levering af andengenerations ethanol til selskabets vaskemiddel Tide.

Foto: Dupont

Dupont har indgået et samarbejde med det amerikanske selskab Proctor & Gamble (P&G) om cellulosebaseret ethanol til sidstnævntes vaskemiddel Tide på det nordamerikanske marked.

Det fremgår af en meddelelse fra de to selskaber udsendt i forbindelse med en konference i Montreux, Schweiz, tidligere på ugen. Ligesom Novozymes er en mangeårig samarbejdspartner til P&G, er amerikanske Dupont, der for nogle år siden overtog det danske selskab Danisco, det også.

Tide Cold Water, som produktet hedder, bliver ifølge Dupont og P&G det første vaskemiddel i verden, som indholder 2G-ethanol i større skala til kommerciel anvendelse. Ethanol er dog ikke en ny ingrediens i vaskemidler hos P&G, der længe har anvendt majsbaseret ethanol som en vigtig ingrediens i formuleringen af Tide for at opnå stabilitet i formuleringen og en bedre vaskeevne.

Ethanolen vil komme fra det 2G-anlæg, som Dupont er ved at bygge i Nevada, Iowa, og som efter planen står færdigt inden årets udgang.

Anlægget får en kapacitet på 30 mio. gallon ethanol årligt.

"Med denne aftale tager Dupont også første skridt til at diversificere sine markeder for cellulose-ethanol ud over brændstoffer. I takt med at vi bygger videre på vores videnskabelige evner, vil vi fortsætte med at søge nye muligheder og nye samarbejder med henblik på at transformere værdikæderne med flere vedvarende løsninger," udtaler koncerndirektør i Dupont James Collins.

Klar grøn EU-handling vil gavne dansk eksport

Amerikansk ethanolproduktion steg 2,3 pct.

Novozymes-partner underskriver aftale om nyt ethanolanlæg

Storbank: 2G-udfordring trækker Novozymes ned

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs