EnergiWatch

Novozymes-partner underskriver aftale om nyt ethanolanlæg

Beta Renewables er på vej med et nyt andengenerations bioethanolanlæg i Slovakiet, som vil skulle bruge enzymer fra Novozymes.

Biochemtex og Beta Renewables, der er Novozymes' partner, meddelte mandag, at de har underskrevet en endelig aftale med Energochemica om bygningen af et andengenerations bioethanolanlæg samt et tilstødende anlæg til produktion af strøm og damp herfra.

Anlægget, der skal bygges i slovakiske Strazske, får en kapacitet på 55.000 ton cellulosebaseret bioethanol lavet fra biomasse.

Ifølge en fælles pressemeddelelse fra selskaberne ventes anlægget sat i drift i første halvdel af 2017.

Anlægget kommer til at benytte teknologien Proesa, som Beta Renewables står bag, mens Biochemtex' rolle bliver at levere udstyr og teknisk service.

Proesa er en teknologi, der omdanner cellulosebaseret biomasse som for eksempel affaldsprodukter fra landbruget til produkter, der kan bruges til at producere biobrændsel, der efterlader en mindre miljømæssig påvirkning end oliebaseret brændstof.

Enzymer fra Novozymes er afgørende for teknologien, fremhæver Biochemtex og Beta Renewables i deres pressemeddelelse.

Verdens største biofuels-værk begynder produktion

Storbank: 2G-udfordring trækker Novozymes ned

Pres på amerikanske ethanol-virksomheder

Nordea har fortsat fidus til Novozymes

Novozymes blandt hackede danske firmaer

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs