EnergiWatch

Langsom vækst i frit elvalg

Den nye regulering af det danske elmarked har ikke medført noget boom i antallet af el-kunder, der aktivt vælger el-leverandør. To tredjedele af de danske el-kunder forholder sig fortsat passiv.

Gruppen af aktive, private el-kunder i Danmark blev en smule større i 2013, men det er fortsat de passive kunder, der fylder langt det meste hos de danske el-selskaber.

Sådan er konklusionen i en ny undersøgelse af det danske detailmarked for el, som Energitilsynet netop har udarbejdet. Undersøgelsen viser, at andelen af aktive el-kunder i løbet af 2013 er steget med  fem procentpoint fra 28 procent 1. april 2013 til 33 procent 31. december 2013. I tal svarer det til, at godt og vel 1 mio. kunder  har gjort brug af markedet ved udgangen af 2013.   

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs