EnergiWatch

Analytiker: Kinesisk kulforbud vil ramme danske selskaber hårdt

Det vil gøre ondt på danske selskaber som Norden og FLSmidth, at Kina forbyder lavkvalitetskul på østkysten.

I et forsøg på at begrænse luftforureningen vil de kinesiske myndigheder fra næste år forbyde afbrænding af lavkvalitetskul i de folkerige og velstående byer langs den kinesiske østkyst, og det er ikke en god nyhed for Norden og FLSmidth, mener senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen, der følger begge selskaber.

Da efterspørgslen og forbruget af kul i Kina er faldende, betyder det, at det er nemmere for Kina at gå ind og gøre det. Det vil ramme en del af importen til Kina, og det kan vise sig at være negativt for Norden og FLSmidth," siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

"Det her vil gøre ondt på Norden og FLSmidth, da der ikke vil blive erstattet en kinesisk eksportskilde - man lukker den bare".

En stor del af Kinas kulforbrug kommer fra Australien, så et forbud vil også gøre ondt på Australien, der især eksporterer til de østlige byer, skriver Financial Times.

FLSmidth-aktien falder tirsdag lidt over middag 1,3 pct., og Norden noterer sig et fald på 2,1.

Kina indfører forbud mod lavkvalitetskul

Indien vil investere 575 milliarder i grøn energi

Frygt for blackouts lurer i Indien

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs