Kina indfører forbud mod lavkvalitetskul

De kinesiske myndigheder gør nu et nyt forsøg på at komme den massive luftforurening til livs.
RITZAU FINANS

I et forsøg på at begrænse luftforurening vil de kinesiske myndigheder fra næste år forbyde afbrænding af lavkvalitetskul i de folkerige og velstående byer langs den kinesiske østkyst. Det ventes at have effekt på mineindustrien. Det skriver Financial Times.

I byerne i det østlige Kina har efterspørgslen på kul toppet i år til trods for forsøg på at begrænse forurening gennem blandt andet langdistancelevering fra elværker i det indre Kina og en række vandkraftsprojekter, der er begyndt at producere i år.

De nye regulativer forbyder udvinding og import af kul af lav kvalitet, med et askeindhold på over 40 pct. og et svovlindhold på over 3 pct.

Desuden forbydes transport og afbrænding af kul med et askeindhold på over 16 pct. og et svolvindhold på 1 pct. Forbuddet ventes især påvirke eksport fra Australien og det sydlige Afrika, der især eksporterer til de østlige byer.

Analytiker hos UBS i Sydney, Daniel Morgan, vurderer, at mange australske eksportører af kul ikke kan leve op til specifikationerne på nuværende tidspunkt. Han venter, at de vil reagere ved at behandle eller blande kul.

"Det kommer til at kræve en omfattende kontrol og prøveudtagning i Kina, for at lovgivningen kan blive indført," siger Daniel Morgan, ifølge Financial Times.

Frygt for blackouts lurer i Indien

Indien vil investere 575 milliarder i grøn energi

Helveg: Tusk ændrer intet

Ny kulglad EU-præsident ingen energikatastrofe

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også