EnergiWatch

Commerzbank: Konsekvenser af skotsk 'ja' er overdrevne

Det er ikke så slemt, som modstanderne af løsrivelse siger, mener tysk bank.

Aberdeen havn

Få dage efter at Deutsche Banks analyse af konsekvenserne af skotsk selvstændighed gav nye skyts til nej-kampagnen med advarsler om, at selvstændighed vil sende Skotland ind i depression, melder Commerzbank ud, at rygterne er overdrevne. Commerzbank peger i stedet på, at Skotland på flere områder klarer sig bedre end det samlede Storbritannien. Det skriver The Independent.

De aspekter af selvstændighed, der er fremlagt af nationalisterne, er alt for positive, men samtidige er de værst tænkelige scenarier, der er blevet fremsat de seneste dage også stærkt overdrevne. Sådan lyder analyse fra Commerzbank.

"Naturligvis kan de skotske virksomheder lide under usikkerheden, og det vil have indflydelse på handelsaktiviteter. Men store dele af
virksomhederne vil fortsætte med at fungere uskadt. Eventuelle store frasalg af aktier, bør derfor betragtes som midlertidige," siger økonom i Commerzbank, Peter Dixon, til The Independent.

Han tilføjer desuden, at eventuelle ændringer i de skotske forhold vil være meget langsigtede, som resultat af de mange forhandlinger
nationalisterne skal igennem i tilfælde af et ja. Han betragter det som usandsynligt, at det lykkedes at nå den deadline for forhandlingerne om forholdene for selvstændighed, der på nuværende tidspunkt er sat til marts 2016.

Commerzbanks analyse peger dog på, at der stor risiko for udsving på det finansielle marked i forbindelse med folkeafstemningen, særligt fredag hvor markedet vil vurdere udfaldet. Banken vurdere dog ikke, at det vil påvirke Storbritannien samlet set.

Mere fra EnergiWatch

Ukrainsk energiselskab ramt af cyberangreb

Russiske hackere har angiveligt udført et cyberangreb mod Ukraines største privatejede energiselskab DTEK Group. Målet har været destabilisering, lyder det fra det ukrainske selskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs