EnergiWatch

Olierekyl efter sanktions-sabelraslen

Buldrende krigstrommer og sanktionsløfter sender olieprisen op efter flere dage med fald.

De seneste dages olieprisfald fortsatte torsdag og kulminerede torsdag middag, inden et rekyl satte ind og sendte priserne en del højere.

Markedet blev fanget på det forkerte ben efter storudsalg havde presset spekulative investorer til at afvikle positioner og begrænse de tab som var opstået i takt med at priserne faldt yderligere.

Politiet kulegraver italiensk energiboss

Stigningerne blev sat i gang af en kommentar fra præsident Barack Obama, der oplyste, at USA går sammen med EU og indfører flere sanktioner mod Rusland for den fortsatte støtte til separatister i Ukraine.

"Disse nye sanktioner kan tilføje endnu et lag af ny volatilitet til markedet," siger markedsstrateg Rich Ilczyszyn fra Iitrader.com i Chicago til Bloomberg News.

Sanktionstruslerne fik straks regeringen i Moskva for at true med gengældelse.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 97,90 dollar per tønde mod 97,05 dollar torsdag eftermiddag.

Den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 92,80 dollar mod 91,70 dollar per tønde torsdag eftermiddag.

Statoil borer igen tørt i Barentshavet

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs