Klima og energi samles i ny EU-Kommission

Jean-Claude Juncker har tænkt sig at lægge områderne sammen, siger hans kabinetsformand. Vestager skal være miljøansvarlig, siger ubekræftet læk.
Foto: Yves Logghe/AP/POLFOTO
Foto: Yves Logghe/AP/POLFOTO

Når Connie Hedegaard om kort tid forlader posten som klimakommissær i EU, lægges hendes ressortområde ind under energiområdet, der i dag besættes af tyskeren Günther Oettinger.

Det siger Martin Selmayer, der er kabinetchef for kommissionsformand Jean-Claude Juncker, til det tyske medie Wirtschaftswoche.

"Juncker overvejer at samle ansvaret for energi og klimaforandringer," siger Selmayer ifølge det tyske medie.

Hvis sammenlægningen føres ud i livet, vil der blive tale om en tungere post, hvortil briternes Jonathan Hill, ifølge et læk, skulle være kørt i stilling.

Danske overraskelser

Lækket fra EurActiv, som er beskrevet her og kan findes her, er ubekræftet. Det indeholder nogle påfaldende overraskelser, ikke mindst med danske briller, hvor Margrethe Vestager angiveligt er udset som ansvarlig for miljøområdet.

Det står i kontrast til rygterne om, at den radikale dansker skal være kørt i stilling til en post som ansvarlig for finansiel regulering, der anses som markant tungere.

Ny kulglad EU-præsident ingen energikatastrofe

Flere ting peger på, at lækket kan være et falsum. Nogle af navnene er stavet forkert, mens nøgleområder som industri og det indre marked ikke figurerer og fordelingen af de seks formandsposter stritter, da lande fra Østeuropa har udsigt til hele fire næstformandsposter.

En af dem er lettiske Valdis Dombrovkis, der er udset til kommissær for Energiunionen, som energi og klima hører under.

Mediet European Voice har lavet en liste over alle indstillede kommissærer her.

EU-Kommissionen: 30 procent af energiforbruget skal ned

EU misser energisparemål i 2020

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåJob

Se flere jobs