EnergiWatch

Ukraine kapper el-forsyningen til Krim

Den russisk-annekterede halvø kan komme til at stå uden strøm, efter kampe mellem den ukrainske hær og prorussiske seperatister i den østlige del af landet.

Ukraines statslige el-selskab oplyser, at det har sat et loft over el-leverancerne til Krim, som Rusland annekterede i foråret.

Samtidig truer selskabet med helt at slukke for strømmen.

El-selskabet Ukrinterenergo siger, det skyldes knaphed på strøm i det øvrige Ukraine.

Selv om Moskva i marts udråbte den ukrainske halvø Krim til en del af Rusland, kommer cirka 80 procent af strømmen til området fra Ukraine.

"Hvis loftet ikke respekteres af forbrugerne på Krim, så vil selskabet blive tvunget til helt at afbryde forsyningslinjerne til halvøen," hedder det i en erklæring fra Ukrinterenergo.

Rusland har tidligere til stor fortrydelse for regeringen i Kijev stoppet for gasleverancer til Ukraine.

Det er en strid om prisen på gassen, der har fået forhandlingerne til at gå i hårdknude. Ukraine mener, at Rusland forsøger at bruge gassen til at afpresse den ukrainske regering.

Situationen er forværret, efter den ukrainske hær er kommet i regulær krig mod prorussiske oprørere i det østlige Ukraine.

For to måneder siden besluttede Rusland igen at lukke for gassen til Ukraine, der i stedet har været nødt til at søge leverancer fra Europa.

EU har senest åbnet en pipeline, som vil være i stand til at forsyne Ukraine med op mod 20 procent af sit behov for naturgas.

Rusland stålsætter energisamarbejde med Kina

Rusland tror Ukraine vil snuppe Europas gas

Ukraine-uro preller af på Rockwool

Rusland advarer EU om afbrydelser i gasleverancer

Rusland har tjent kassen på gas til Danmark 

Mere fra EnergiWatch

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs