EnergiWatch

Oliepriser afventer vigtige tal

Tirsdag morgen er præget af beskedne udsving, fordi afgørende tal afventes.

Der er kun mindre udsving i råvarepriserne tirsdag morgen. Investorer og analytikere forholder sig afventende op til de kommende dages taler og økonomiske offentliggørelser.

For oliens vedkommende er det lagerdataene fra henholdsvis American Petroleum Institute og Department of Energy som bliver offentliggjort tirsdag og onsdag.

"Nøglen til markedsudviklingen vil være dataene fra Energy Information Administration. Den amerikanske kørselssæson ser solid ud, men alligevel ikke så god, som vi havde forventet. Og så har markedet mistet interessen for Mellemøsten, og det er derfor, vi har set en svækkelse af priserne," vurderer råvareanalytiker David Lennox fra Fat Prophets i Sydney over for Bloomberg News.

Den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 107,60 dollar per tønde mod 107,35 dollar mandag eftermiddag ved 17-tiden.

En tønde af den amerikanske referenceolie West Texas Intermediate koster samtidig 100,95 dollar mod 100,35 dollar per tønde mandag eftermiddag.

Mere fra EnergiWatch

EKF-lån står bag stor australsk ordre til Vestas

Den danske mølleproducent skal levere 122 møller til et projekt i Australien, som EKF Danmarks Eksportkredit har ydet et milliardstort lån til. Der er tale om et projekt, hvor man har tænkt kreativt undervejs, fortæller direktør i EKF Danmarks Eksportkredit.

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs