EnergiWatch

Obama med miljøplan: Skal reducere CO2 fra kraftværker

Obama har primært fokuseret på sundhedsskadelig virkning af drivhusgasserne i sine udtalelser.

Foto: The White House

Den amerikanske regering har mandag præsenteret en miljøplan, der betyder, at eksisterende kraftværker i USA skal reducere udledningen af CO2 med 30 procent inden 2030.

Den foreslåede reduktion er baseret på tal fra 2005, og de enkelte stater har en stor grad af frihed i forhold til, hvordan målet opfyldes.

Chefen for det amerikanske agentur for miljøbeskyttelse (EPA), Gina McCarthy, sagde i forbindelse med offentliggørelsen, at "det dyreste man kan gøre, er intet at gøre".

Hun advarer samtidig om de potentielle negative konsekvenser for folkesundheden og klimaet, hvis ikke planen gennemføres.

Planen for Ren Energi er godkendt af præsident Barack Obama og kræver ikke godkendelse af Kongressen, hvor der hos grupper af medlemmer har været skepsis over forsøget på at begrænse udledningen af CO2 på grund af de udgifter, det kan medføre.

Lørdag sagde Obama, at USA skal gøre mere for at reducere udledningen af drivhusgasser, så blandt andre børn med astma ikke skal lide yderligere af forurenet luft.

Obama har primært fokuseret på den sundhedsskadelige virkning af drivhusgasserne frem for generel bekymring for den globale opvarmnings konsekvenser i sine politiske udtalelser.

Forslaget er strikket sammen på en måde, så USA opfylder internationale krav om at begrænse udledning af drivhusgasser, der forbindes til den globale opvarmning.

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs