Obama med miljøplan: Skal reducere CO2 fra kraftværker

Obama har primært fokuseret på sundhedsskadelig virkning af drivhusgasserne i sine udtalelser.
Foto: The White House
Foto: The White House
AF RITZAU

Den amerikanske regering har mandag præsenteret en miljøplan, der betyder, at eksisterende kraftværker i USA skal reducere udledningen af CO2 med 30 procent inden 2030.

Den foreslåede reduktion er baseret på tal fra 2005, og de enkelte stater har en stor grad af frihed i forhold til, hvordan målet opfyldes.

Chefen for det amerikanske agentur for miljøbeskyttelse (EPA), Gina McCarthy, sagde i forbindelse med offentliggørelsen, at "det dyreste man kan gøre, er intet at gøre".

Hun advarer samtidig om de potentielle negative konsekvenser for folkesundheden og klimaet, hvis ikke planen gennemføres.

Planen for Ren Energi er godkendt af præsident Barack Obama og kræver ikke godkendelse af Kongressen, hvor der hos grupper af medlemmer har været skepsis over forsøget på at begrænse udledningen af CO2 på grund af de udgifter, det kan medføre.

Lørdag sagde Obama, at USA skal gøre mere for at reducere udledningen af drivhusgasser, så blandt andre børn med astma ikke skal lide yderligere af forurenet luft.

Obama har primært fokuseret på den sundhedsskadelige virkning af drivhusgasserne frem for generel bekymring for den globale opvarmnings konsekvenser i sine politiske udtalelser.

Forslaget er strikket sammen på en måde, så USA opfylder internationale krav om at begrænse udledning af drivhusgasser, der forbindes til den globale opvarmning.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også