EnergiWatch

Milliardstøtte fra EU til dansk-tysk elforbindelse

EU frigiver 1,1 mia. kr. til havmølleforbindelse mellem Danmark og Tyskland.

Foto: 50Hertz

EU frigiver 1,1 milliard støttekroner til en kommende elforbindelse mellem vindmølleparken Kriegers Flak i Danmark og vindmølleparken Baltic 2 i Tyskland.

Det skal gøre det nemmere at eksportere og importere el fra havmøllerne mellem de to lande.

EU's energikommissær, Günther Oettinger, skriver i en pressemeddelelse, at EU-støtten vil gøre en "solid forskel" for EU's energiafhængighed af andre lande uden for EU.

"Krisen i Ukraine understreger vigtigheden af at opgradere infrastrukturen for energi og bygge manglende forbindelser mellem EU's medlemslande for at forbedre energisikkerheden i EU".

Vindfolk jubler over tysk-svensk kabelaftale

"Medlemslandene kan generelt kun hjælpe hinanden med energiforsyninger, hvis de er godt forbundne," siger han.

Det er det danske Energinet.dk og tyske TSO 50 Hertz Transmission, som arbejder med projektet. Energinet.dk har allerede regnet den nu frigivne EU-støtte med i budgettet for den nye elforbindelse, som efter planen skal være klar inden 2020.

EU-støtten kan ikke overskride 50 procent af de samlede omkostninger for et projekt.

I særlige sager, hvor projektet medvirker til at fremme energi-solidariteten mellem EU-lande og i høj grad medvirker til at flere lande får sikkerhed for el-forsyning, kan EU finansiere op til 75 procent af omkostningerne.

Nordmænd undersøger kabelkartel

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs