EnergiWatch

Havmøllepark-forbindelse forsinkes og fordyres

Statens netselskab frygter, at den dansk-tyske forbindelse gennem havmølleparken Kriegers Flak forsinkes, og derfor overvejer man indkøb af "strategiske reserver", men det er ikke billigt.

Prisen er steget på HVDC-platforme til havvindmølleparker, og derfor har Energinet.dk skrottet planlagt løsning til Kriegers Flak. Det risikerer at få tidsplanen til at skride. | Foto: Jesper Voldgaard

Det har vist sig at være meget dyrere end ventet at etablere den netløsning, som danske Energinet.dk samt den tyske pendant 50Hertz havde planlagt til havvindmølleparken Kriegers Flak i Østersøen.

Parterne havde planlagt en jævnstrømsløsning, hvor en række komponenter skulle stå på havet, men da man modtog tilbud fra leverandører i december sidste år, stod det pludselig klart, at prisen var markant højere end ventet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs