EnergiWatch

Helveg hænger sin hat på industrien

INTERVIEW: Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) erkender, at det bliver dyrt at skrotte planlagte havmølleparker, hvis prisen bliver for høj. Men han har tillid til, at industrien kan presse prisen ned.

Energinet.dk står foran at tegne store milliardkontrakter i løbet af sommeren (på komponenter til havmølleparkerne Horns Rev 3 og Kriegers Flak, redl.). Du har selv været ude at sige, at du siger stop, hvis prisen rammer Anholt-niveau. Men den pris kender I først tidligst til februar næste år. Hvordan vil du i realiteten kunne trække dig ud af de to parker, hvis de viser sig at blive dyrere end forventet?

“Det er alt sammen gode spørgsmål. Det vigtige her, det er, at vi satser på, at vi kan få en billiggørelse i forhold til Anholt. Det er også det, vi hører alle steder fra, at det skulle kunne lade sig gøre. Så det er nok for tidligt at sige, præcis hvordan og hvorledes, hvis og hvis og hvis. Vores ønske er at få en betydeligt billigere pris end Anholt, det er det, vi har lagt processen an på,” siger Rasmus Helveg Petersen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs