EnergiWatch

Energiminister er klar til at skrotte dyre havmøller

Prisen på havvindstrøm skal ned. Ellers er det slut med nye havmølleparker. Det fastslår klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R).

Foto: Siemens

Regeringen jagter mere vindstrøm fra nye havmølleparker. Men ikke for enhver pris. Det understreger klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R), som dermed lægger op til et endegyldigt opgør med kilowatt-time-priser på over 1 kr.

"Jeg er ked af, at prisen på strøm fra Anholt-havmølleparken er så høj. Jeg synes, at det er alt for meget at betale 1,05 kr. pr. kilowatt-time (kWh). Det er min klare målsætning, at kommende havmølleparker skal betydeligt ned i pris," siger Rasmus Helveg Petersen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs