EnergiWatch

Briter klar til at opsplitte energiselskaber

Hvis de seks største energiselskaber har udnyttet deres dominerende position til at tage for høje priser, skal det føre til opsplitning af selskaberne, siger den britiske energiminister.

Den britiske energiminster, Ed Davey, går hårdt til angreb på energiselskaberne. | Foto: Statoil

Efter det i en lang periode har været den socialdemokratiske opposition, der har ledt an i angrebet på de britiske energifirmaer og deres høje priser, tager den borgerlige regering nu teten op.

I et opsigtsvækkende interview med BBC Today erklærer Ed Davey, den liberale britiske energiminister, at han har bedt energitilsynet, Ofgem, om at indlede en udredning af, hvorvidt de seks største britiske energiselskaber har tjent for meget på deres salg af gas til husholdninger. Analyser viser nemlig, at de seks største energiselskaber tjener op til fem gange mere på at sælge gas, end de tjener på at sælge elektricitet til husholdningerne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs