Endnu et britisk elselskab øger priserne

Scottish Power følger en række andre britiske energiselskaber og øger priserne trods stor folkelig og politisk modstand.

Protester fra tusindvis af kunder og politiske diskussioner og brandtaler på absolut højeste niveau har tilsyneladende ikke bidt på de britiske energiselskaber. Som det fjedre i rækken af "big six"-energiselskaberne hæver Scottish Power nu sine energipriser med i gennemsnit 8,6 procent. Prisstigninger der vil ramme 2,2 mio. kunder.

Selskabet giver blandt andet stigende omkostninger til miljøtiltag skylden for prisstigningerne. Med prisstigningerne vil den gennemsnitlige el- og varmeregning for selskabets kunder stige med 113 pund til 1.424 pund. Prisstigningerne træder i kraft den 6. december og udgør en stigning på 8,6 procent for gas og 9 procent for el.

Politiker: "Energifirmaer flår forbrugerne"

I en udtalelse fra Neil Clitheroe, adm. direktør i Scottish Power, lyder det, at "omkostningerne ved at levere energi til hjem i Storbritannien er øget signifikant i år."

"Sammenholdt med en stigning i omkostningerne til lovpligtig CO2-reduktion og øget energieffektivitet, har vi desværre intet andet valg end at sende disse omkostninger videre til vores kunder."

British Gas i Twitter-katastrofe

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter