Nu protesterer 20.000 mod DONG-aftale

En underskriftindsamling mod aftalen med Goldman Sachs svulmer.

For bare få dage siden var antallet af underskrifter på en underskriftindsamling mod salget af DONG Energy-aktier til Goldman Sachs et par tusinde.

Nu er der tallet på få dage banket i vejret til knap 20.000 - i skrivende stund er tallet 19.490. Sent i går eftermiddag var antallet 12.000, hvilket i forvejen var udtryk for en hidsig stigning på få dage.

Seneste nyt i DONG's kapitaludvidelse

I aftalen, der blev offentliggjort 2. oktober, får den amerikanske investeringsbank vetorettigheder på en række punkter, ligesom selskabet selskabet (det gælder også ATP og PFA) har sikret sig en put-option, som giver mulighed for tilbagesalg af aktierne til staten, hvis en børsnotering kikser.

"Det er svært at finde ord for dette himmelskrigende svineri, at en finansminister kan sælge ud af vores fællesressourcer," skriver en af de underskrivende.

Se underskriftindsamlingen her

Det er forventningen, at aftalen bliver godkendt politisk tirsdag i næste uge, hvor Dansk Folkeparti angiveligt vælger at stemme nej. Derfor resulterer kapitaludvidelsen efter alt at dømme i et forligsbrud.

Forliget om DONG går mange år tilbage.

Professorer: Kritikken af DONG-salg er skæv

Her er Corydons brev til S-medlemmerne

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også