Vestas var raketten i 2013

Ingen andre aktier steg lige så meget som Vestas i det danske eliteindeks i 2013.
Foto: Vestas
Foto: Vestas
AF RITZAU FINANS

2013 har været et jubelår for aktiemarkedet generelt set, og de danske aktier er blandt dem, der har klaret sig bedst set i europæisk perspektiv med en stigning i C20 Cap-indekset på næsten 32 pct. til niveauet 684,66. Det var både rekordniveau og desuden den 49. af sklagsen i år.

Fremgangen herhjemme er bredt funderet med stigninger til 19 af de 20 aktier i det danske eliteindeks, der startede året i 518,77.

Når den største vinder skal kåres, kommer man ikke uden om Vestas, som flere tilbage i 2012 tvivlede på ville overleve som selvstændigt selskab, men siden er kommet stærkt igen.

Vestas fik lille britisk julegodte

Vestas fortsatte i årets løb med et levere på de spareplaner, som blev annonceret sidste år; medarbejderantallet blev reduceret kraftigt, og fabrikker og aktiviteter blev solgt fra eller nedlukket, hvorefter selskabet nu fremstår langt mere strømlinet og mindre risikobetonet.

Ser lyst på 2014

Det blev også året, hvor Vestas' svenske bestyrelsesformand, Bert Nordberg, ofrede Ditlev Engel og erstattede ham med svenskeren Anders Runevad og dermed fuldendte den totale udskiftning i ledelsen.

Samtidig med realiseringen af spareplanerne fik selskabet genstartet ordrestrømmen, hvilket har styrket troen på, at selskabet i 2014 og 2015 vil levere stærk resultatfremgang.

Spionsag tynger kinesisk vindkæmpe

En stor begivenhed for selskabet i 2013 var også annonceringen i september af et joint venture med japanske Mitsubishi Heavy Industries inden for havvindmøller.

Vestas-aktien er i årets løb steget knap 402 pct. til 160,2 kr., men ligger dog fortsat langt under toppunktet på 692 kr. fra 2008.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ge Renewable Energy

Ørsted eneste byder i havvindudbud