Energiboom på vej i transportsektor

Den globale efterspørgsel på energi vil stige markant frem mod 2040 og med 70 pct. mellem 2010 og 2040 i transportsektoren, viser rapport.
KATRINE GRØNVALD RAUN, SHIPPINGWATCH

Den globale efterspørgsel på energi i transportsektoren - til skibe, biler, fly og tog - vil fortsætte med at stige betydeligt, viser en ny rapport fra ExxonMobile, der kigger på energibehovet i 2040, skriver Sustainable Shipping.

"Den globale efterspørgsel på energi til kommerciel transport forventes at stige med 70 pct. fra 2010 til 2014, drevet af den forventede stigning i økonomiske aktiviteter og den tilknyttede stigning i varer og fragt, der skal transporteres," fremgår det ifølge Sustainable Shipping af rapporten.

Kina vil se den største stigning med mere end fire mio. tønder olie om dagen, og næsten alle lande vil opleve en stigning i transportsektorens efterspørgsel på energi frem mod 2040, herunder Brasilien og Indien. Store forbedringer i brændstofeffektiviteten vil dog ifølge rapporten være med til at bremse stigningen i sektorens forbrug.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Brændstoffer som fueloil, benzin og diesel vil stadig være de mest brugte til den tid.

Befolkningstilvækst, højrere levestandard og urbanisering vil øge den generelle efterspørgsel på energi globalt med 35 pct. mellem 2010 og 2040.

Muligheder i afvist bio-forslag

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også