EnergiWatch

Vestjysk vindfirma på salgskurs

Dermed er endnu en underleverandør i vindmøllebranchen på vej til at blive solgt.

Foto: GE

Sparekrav i vindmøllesektoren betyder flere opkøb og fusioner af underleverandører i branchen. Det skriver Børsen i dag og fortæller samtidig, at KP Komponenter fra Spjald i Vestjylland, der leverer hydrauliske systemer til vindmøller, er sat til salg af kapitalfonden Capidea, der er den største aktionær.

Hverken Capidea eller KP Komponenter vil bekræfte salgsprocessen over for avisen, som skriver, at med en driftsindtjening på anslået 40-50 mio. kr. i år kan prisen på virksomheden løbe op i 400-500 mio. kr.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Er forlydenderne om salget sande, føjer KP Komponenter sig til en række af virksomhedssalg inden for vindindustrien, som bl.a. tæller salget af Svendborg Brakes og , og som ifølge Børsen hænger sammen med øgede omkostningskrav i branchen, som giver basis for konsolidering:

"Det er nu, industrien kan udnytte situationen til opkøb, og mange af dem overvejer det. De danske underleverandører er ved at være ude på den anden side af krisen, og de kan finansiere opkøb. Vores tal viser, at denne industri har langt lettere ved at rejse kapital end resten af erhvervslivet," siger Jan Hylleberg, chef for Vindmølleindustrien, til avisen.

Vindmøller på standby?

Dansk Alstom-chef: Sådan gør vi i Brasilien

Regeringen undersøger om møllestøj skader

Danskere skal levere elforsyning i Mozambique

Mere fra EnergiWatch

Elbiler er ikke altid en gevinst for klimaet - nogle bliver det aldrig

Kører man kun 3.000 km i bil om året, bliver det aldrig bedre for klimaet at køre i en elbil. Kører man 7.500 km om året, går der otte-ni år, før skiftet gavner klimaet, viser ny forskning. Jo længere, man kører, jo bedre bliver klimaregnestykket. For mange kan det være klogt at vente med at skifte til en elbil, lyder rådet fra FDM og forskere ved Aarhus Universitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs