EnergiWatch

Fransk minister beskylder atomgigant for fyring

Fransk atomgigant beskyldes for at skubbe landets miljø- og energiminister fra posten, efter hun ønskede at mindske Frankrigs afhængighed af atomkraft.

Foto: Politiken/POLFOTO

I begyndelsen af denne uge blev miljø- og energiminister Delphine Batho smidt ud af den franske regering af præsident  Francois Hollande.

Officielt fordi hun kaldte præsidentens spareplan, der ville reducere hendes ministeriums budget med syv pct., for en dårlig ide - men uofficielt fordi hun ønskede et forbud mod skifergasboringer og mindre afhængighed af atomkraft.

Det udtalte hun i går på en pressekonference, skriver Bloomberg.

"Kampen udkrystaliserede sig især i spørgsmålet om skifergas og mere diskret omkring en reduktion af Frankrigs afhængighed af atomkraft," udtalte  Delphine Batho, som mener, at bl.a. den franske atomindustri pressede præsidenten til at skille sig af med hende.

"De kræfter, jeg taler, ønskede mit hoved på et fad," lød det fra Delphine Batho, der henviser til det franske selskab Electricite de France SA, der driver landets 58 atomreaktorer.

Den tidligere minister fortalte bl.a. på pressekonferencen, at selskabets topchef Philippe Crouzet har beskrevet hende som "katastrofe" og havde kommenteret på hendes afgang, inden den var blevet offentliggjort.

Philippe Crouzet afviste ifølge Bloomberg i går beskyldningerne og sagde, at han aldrig havde kommenteret på den mulige ministerafgang.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs