Dårlig majshøst dæmper bioethanol-produktion i USA

Sidste års ringe majshøst fortsætter med at lægge en dæmper på produktionen af bioethanol i USA.

"En mindre majshøst som følge af udbredt tørke resulterede i, at den amerikanske ethanolproduktion faldt fra gennemsnitligt omkring 900.000 tønder om dagen i første halvår 2012 til i gennemsnit 820.000 tønder i perioden fra juli 2012 til marts 2013," skriver U.S. Energy Information Administration (EIA).

EIA spår, at ethanolproduktionen vil udgøre 860.000 tønder om dagen i tredje kvartal og 880.000 tønder om dagen i fjerde kvartal, hvilket repræsenterer en væsentlig vækst fra de seneste data, der viser, at produktionen i uge 35 var på bare 819.000 tønder om dagen. Mange venter, at ethanolproduktionen vil stige igen, når årets majshøst, som ser ud til at blive rekordhøj, er i hus i løbet af den kommende tid.

Holder EIA's forudsigelser stik, vil ethanolproduktionen udgøre i gennemsnit omkring 860.000 dollar om dagen for hele 2013 mod tidligere ventet 870.000 tønder om dagen. Omregnet til gallons svarer det til en produktion i hele 2013 på 13,18 mia. gallon mod tidligere ventet 13,34 mia. gallons. Til sammenligning har Novozymes baseret sine forventninger til salget af enzymer til den amerikanske ethanolindustri på en ethanolproduktion på niveau med sidste år, da ethanolproduktionen i USA udgjorde 13,3 mia. gallon.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Novozymes' helårsforventninger til salget af bioethanolenzymer er dog også baseret på, at penetrationen af den nyligt lancerede enzymløsning Avantec vil øge Novozymes' salg til bioenergiindustrien. I første halvår var Novozymes' salg således uændret, selvom den amerikanske ethanolproduktion faldt med hele 7 pct.

EIA har hakket endnu mere af estimatet for næste års ethanolproduktion, som nu ventes at udgøre 890.000 tønder om dagen (13,64 mia. gallon) mod tidligere 920.000 tønder om dagen (14,10 mia. gallon). Det er i øvrigt under de 14,4 mia. gallon, som foreskrives iblandet benzinen ifølge Renewable Fuels Standard, som trådte i kraft i 2007. Målet for 2013 er iblanding af 13,8 mia. gallon 1G-ethanol.

I stedet for at blande ethanol i benzinen har ethanolproducenterne mulighed for at leve op til kravene i RFS ved at købe Renewable Indentification Numbers, RIN, optjent i perioder, hvor der er solgt mere ethanol. RIN-priserne er steget kraftigt i takt med, at benzinforbruget er faldet, og iblandingskravet er øget.

/ritzau/FINANS

Virksomheder lægger pres på EU op til bio-afstemning 

Novozymes øjner næste mål

Bioethanol: USA tættere på kommercielt 2G-anlæg 

Presset stiger på direktørerne 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ingrid Riis /reel

Vindmølleudbygningen går i minus i 2023

For abonnenter