EnergiWatch

Novozymes øjner næste mål

Trods svære markeder i USA og Kina regner enzymgiganten med at indfri sine 2017-forventninger.

Foto: Novozymes

Danske Novozymes forventer at nå målsætningen om at sælge produkter til mere end 15 bioethanol-fabrikker (anden generation, red.) inden 2017, selvom enzymvirksomhedens markeder i USA og Kina bevæger sig langsommeligt. Det skriver Bloomberg News torsdag.

Den optimistiske melding kommer fra Peder Holk Nielsen, administrerende direktør i Novozymes.

"Målet vil blive nået, så det er jeg ikke bekymret for," fortæller Peder Holk Nielsen i et interview i Beijing ifølge Bloomberg News.

Selskabet har tidligere meldt ud, at målet er at sælge produkter til mellem 15-25 produktionsanlæg i perioden 2015-2017.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Indtil videre har Novozymes ikke offentliggjort, hvor mange bioethanol-fabrikker virksomheden sælger sine varer til. Hvad man derimod kan vide sig mere sikker på er, at muligheden for at tilknytte nye handelspartnere er tilstede, fordi flere lande ifølge Bloomberg News forsker i at erstatte brugen af benzin med biobrændsel.

Novozymes' i Brasilien, hvor brugen af biobrændsel fra sukkerrør er stigende, har oplevet vækst, efter at det danske selskab i 2012 tilegnede sig en andel i italienske Beta Renewables. Den italienske ethanolproducent bruger Novozymes-produkter til at skille sig af med ikke-spiselige afgrøder og i stedet konvertere dem til den sukkervæske, der sidenhen kan bruges til biobrændsel.

"Beta Renewables har solgt en teknologisk bevilling til Brasilien for produktion af biobrændsel, som benytter jordbrugsaffald som råmateriale," siger Novozymes' administrerende direktør ifølge Bloomberg News.

Novozymes øjner europæisk biofuelsmarked 

Hvor brugen af biobrændsel lover godt i Syd- og Latinamerika, begynder væksten så småt at mindskes i Nordamerika og Kina. Markedet for majsethanol faldt sidste år i USA på grund af en overproduktion, som betød, at priserne på majs steg markant.

Over for Bloomberg News forklarer Peder Holk Nielsen, at kinesiske såvel som amerikanske virksomheder tilbage i 2008 havde store planer for brugen af biobrændsel, men at de planer blev udskudt som følge af den økonomiske krise og en mangel på politisk engagement til at gennemføre planerne.

Den danske enzymvirksomheds bioenergi-division udgjorde 15 pct. af Novozymes' samlede salg i første halvdel af 2013. Torsdag eftermiddag falder Novozymes-aktien 0,6 pct. til 207,5 kr.

/ritzau/FINANS

 

Novozymes fortsætter Dupont-opgør 

Novozymes' italienske drøm kører videre

Q2: Novozymes øger salget 

 

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs