Novozymes øjner næste mål

Trods svære markeder i USA og Kina regner enzymgiganten med at indfri sine 2017-forventninger.
Foto: Novozymes
Foto: Novozymes
RITZAU FINANS

Danske Novozymes forventer at nå målsætningen om at sælge produkter til mere end 15 bioethanol-fabrikker (anden generation, red.) inden 2017, selvom enzymvirksomhedens markeder i USA og Kina bevæger sig langsommeligt. Det skriver Bloomberg News torsdag.

Den optimistiske melding kommer fra Peder Holk Nielsen, administrerende direktør i Novozymes.

"Målet vil blive nået, så det er jeg ikke bekymret for," fortæller Peder Holk Nielsen i et interview i Beijing ifølge Bloomberg News.

Selskabet har tidligere meldt ud, at målet er at sælge produkter til mellem 15-25 produktionsanlæg i perioden 2015-2017.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Indtil videre har Novozymes ikke offentliggjort, hvor mange bioethanol-fabrikker virksomheden sælger sine varer til. Hvad man derimod kan vide sig mere sikker på er, at muligheden for at tilknytte nye handelspartnere er tilstede, fordi flere lande ifølge Bloomberg News forsker i at erstatte brugen af benzin med biobrændsel.

Novozymes' i Brasilien, hvor brugen af biobrændsel fra sukkerrør er stigende, har oplevet vækst, efter at det danske selskab i 2012 tilegnede sig en andel i italienske Beta Renewables. Den italienske ethanolproducent bruger Novozymes-produkter til at skille sig af med ikke-spiselige afgrøder og i stedet konvertere dem til den sukkervæske, der sidenhen kan bruges til biobrændsel.

"Beta Renewables har solgt en teknologisk bevilling til Brasilien for produktion af biobrændsel, som benytter jordbrugsaffald som råmateriale," siger Novozymes' administrerende direktør ifølge Bloomberg News.

Novozymes øjner europæisk biofuelsmarked 

Hvor brugen af biobrændsel lover godt i Syd- og Latinamerika, begynder væksten så småt at mindskes i Nordamerika og Kina. Markedet for majsethanol faldt sidste år i USA på grund af en overproduktion, som betød, at priserne på majs steg markant.

Over for Bloomberg News forklarer Peder Holk Nielsen, at kinesiske såvel som amerikanske virksomheder tilbage i 2008 havde store planer for brugen af biobrændsel, men at de planer blev udskudt som følge af den økonomiske krise og en mangel på politisk engagement til at gennemføre planerne.

Den danske enzymvirksomheds bioenergi-division udgjorde 15 pct. af Novozymes' samlede salg i første halvdel af 2013. Torsdag eftermiddag falder Novozymes-aktien 0,6 pct. til 207,5 kr.

/ritzau/FINANS

 

Novozymes fortsætter Dupont-opgør 

Novozymes' italienske drøm kører videre

Q2: Novozymes øger salget 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også