EnergiWatch

Fukushima-læk farligere end først ventet

Myndighederne opjusterer farligheden af en lækage på atomkraftværket Fukushima, hvor 300 ton radioaktivt vand siver ud til omgivelserne.

En nyligt opdaget lækage ved atomkraftværket Fukushima er farligere, end det i første omgang blev vurderet.

Det meddeler det japanske atomenergiagentur, ifølge BBC.

Tidligere på ugen konstaterede Tepco, som ejer værket, at 300 ton radioaktivt vand sivede ud af en stor tank. En nyhed som i første omgang fik myndighederne til at advare om en niveau-1 hændelse på INES-skalaen (International Nuclear Event Scale).

Korruption ryster Sydkoreas atomindustri

Nu opjusteres hændelsen til det højeste niveau, niveau-3. Ikke siden en tsunami ødelagde kraftværket i 2011, har advarselslamperne blinket så kraftigt.

Det radioaktive vand, der lækker, er blevet brugt til at køle reaktorerne, siden afkølingssystemet blev ødelagt af tsunamien. Man har pumpet vand ind på reaktorerne, og vandet er blevet opbevaret i store beholdere, som altså nu lækker vandet til omgivelserne.

Japansk valg stor sejr for a-kraft

Japanske elselskaber vil genåbne atomreaktorer

En talsmand fra det japanske atomenergiagentur siger, at myndighederne ikke længere har tiltro til Tepco, der siden ulykken har været under massiv kritik. Talsmanden mener, at Tepco har overset lækagen i flere dage eller måske uger.

Masayuki Oni, manager hos Tepco, siger til Reuters, at man har fundet små pøle med vand, hvor det radioaktive niveau er så højt, at en times udsættelse svarer til det niveau, mennesker ifølge grænserværdierne må blive udsat for i løbet af fem år. Det gør oprydningsarbejdet ekstremt farligt og kompliceret, fordi oprydningsarbejderne konstant må roteres.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs