EnergiWatch

Vindindustri: Faste 2020-rammer godt for investorer

Det er glædeligt, at Venstre holder fast i, at energipolitikken frem mod 2020 ligger fast, lyder det fra Vindmølleindustrien.

Foto: Siemens

Venstre har i dag åbnet op for, at energipolitikken efter 2020 skal baseres mere på markedsprincipper, end tilfældet er i dag. Men samtidig har energiordfører Lars Christian Lilleholt slået fast, at energipolitikken frem til 2020 ligger fast.

Det glæder brancheorganisationen Vindmølleindustrien, der flere gange har understreget, at stabile rammevilkår er afgørende for en sund udvikling af branchen.

“Den vigtigste, og dagens største nyhed i dag, er, at Lars Christian Lilleholt nu siger, at energiaftalen står til troende, og at man kan investere efter den. Det gør i sig selv, at den grønne omstilling bliver billigere, end hvis de hele tiden stiller spørgsmålstegn ved aftalen," siger Jan Hylleberg, adm. direktør i Vindmølleindustrien.

Concito: Støttestop er en "spændende tanke"

 

Målet i energiforliget er, at 50 pct. af elektriciteten skal komme fra vindmøller om syv år. Udbygningen af vindmøller sker blandt andet ved hjælp af de danske PSO-afgifter, og dem har Lars Christian Lilleholt (V) tidligere sået tvivl om.

“Det der er gift for billig grøn omstilling er politisk usikkerhed om, hvorvidt vilkårene holder. På vindområdet kan nogen huske, hvad der skete for ti år siden. Den slags er investorerne ekstremt påpasselige med at havne i igen. Udenlandske investorer spørger, om de kan stole på de aftaler, politikerne har truffet. Dagens nyhed er, at det kan de,” siger Jan Hylleberg.

Han hilser samtidig velkommen, at udbygningen efter 2020 nu drøftes.

”Det er en spændende tanke, at energipolitikken i fremtiden skal bindes yderligere op på markedsvilkår, da der dermed kommer større lighed mellem de forskellige teknologier og danskerne dermed får den billigst tilgængelige grønne energi. En mere markedsbaseret tilgang med færre eller ingen tilskud vil gøre det billigere at være dansker.”

Dansk Energi: Nu skal vi have 2035-mål

 

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs