Vindindustri: Faste 2020-rammer godt for investorer

Det er glædeligt, at Venstre holder fast i, at energipolitikken frem mod 2020 ligger fast, lyder det fra Vindmølleindustrien.
Foto: Siemens
Foto: Siemens

Venstre har i dag åbnet op for, at energipolitikken efter 2020 skal baseres mere på markedsprincipper, end tilfældet er i dag. Men samtidig har energiordfører Lars Christian Lilleholt slået fast, at energipolitikken frem til 2020 ligger fast.

Det glæder brancheorganisationen Vindmølleindustrien, der flere gange har understreget, at stabile rammevilkår er afgørende for en sund udvikling af branchen.

“Den vigtigste, og dagens største nyhed i dag, er, at Lars Christian Lilleholt nu siger, at energiaftalen står til troende, og at man kan investere efter den. Det gør i sig selv, at den grønne omstilling bliver billigere, end hvis de hele tiden stiller spørgsmålstegn ved aftalen," siger Jan Hylleberg, adm. direktør i Vindmølleindustrien.

Concito: Støttestop er en "spændende tanke"

 

Målet i energiforliget er, at 50 pct. af elektriciteten skal komme fra vindmøller om syv år. Udbygningen af vindmøller sker blandt andet ved hjælp af de danske PSO-afgifter, og dem har Lars Christian Lilleholt (V) tidligere sået tvivl om.

“Det der er gift for billig grøn omstilling er politisk usikkerhed om, hvorvidt vilkårene holder. På vindområdet kan nogen huske, hvad der skete for ti år siden. Den slags er investorerne ekstremt påpasselige med at havne i igen. Udenlandske investorer spørger, om de kan stole på de aftaler, politikerne har truffet. Dagens nyhed er, at det kan de,” siger Jan Hylleberg.

Han hilser samtidig velkommen, at udbygningen efter 2020 nu drøftes.

”Det er en spændende tanke, at energipolitikken i fremtiden skal bindes yderligere op på markedsvilkår, da der dermed kommer større lighed mellem de forskellige teknologier og danskerne dermed får den billigst tilgængelige grønne energi. En mere markedsbaseret tilgang med færre eller ingen tilskud vil gøre det billigere at være dansker.”

Dansk Energi: Nu skal vi have 2035-mål

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs