EnergiWatch

Dansk Energi: Nu skal vi have 2035-mål

Arbejdet med at skrue Danmarks energiforsyning sammen efter 2020 skal i gang nu, lyder det fra Dansk Energi.

Foto: PR

Det er på tide, at en flok fagfolk sætter den langsigtede kikkert for øjet og planlægger Danmarks energiforsyning efter 2020. Sådan lyder det fra Dansk Energi.

For hvis energiforliget fra 2012 bliver ført ud i livet, og "der i den decentrale varmeforsyning sker en opblomstring af vedvarende energi", så kommer 80 pct. af danskernes varme og el om syv år fra især biomasse og vindkraft.

Dansk Energi om kabel-kiks: Nordmændene har sovet i timen

Det viser en ny analyse fra Danske Energi, som bliver offentliggjort på dagen, hvor brancheorganisationen afholder Energiens Topmøde.

"Vi efterspørger ikke en ny energistrategi eller en ny retning. Vi efterspørger en grundig debat om fokus for dansk energipolitik efter 2020. Den tidligere regering nedsatte en klimakommission, der gav et godt grundlag for formulering af det langsigtede mål: et Danmark uafhængigt af fossile brændsler. Vi opfordrer forligskredsen og Martin Lidegaard til at følge op på det arbejde og nedsætte en energikommission, der kan skabe et solidt grundlag for næste energipolitiske fase frem mod 2035," siger Lars Aagaard, administrerende direktør i Dansk Energi, i en pressemeddelelse.

Organisationen peger på, at:

  • Der skal fastsættes nye energipolitiske mål for 2035, der fortrænger fossil energi i flere sektorer end blot el- og varmesektoren.
  • Vores energiforbrug skal "elektrificeres", og der skal udvikles effektive teknologier, så overskydende vindmøllestrøm kan gemmes.
  • Vi skal bygge et energisystem baseret på flere teknologier. Sol og vind skal spille sammen med kraftværker, der kan håndtere biomasse, affald samt i en overgang gas og kul.
  • Med mere sol og vind bliver kraftværkernes rolle mindre. Der skal findes en langsigtet plan for deres rolle i energiforsyningen.

Dansk Energi: Det kræver investorerne af en kvotereform 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs